Web Sitenizi Güncellemek ve Geliştirmek İçin 7 Yol

 

İyi hazırlanmış ve ilgi çekici bir internet sayfası, kullanıcı için daha iyi bir edinim sunacak ve kuruluşunuzun maliyetlerini mühim oranda azaltacaktır.

Bu yazımızda WordPress Web Sitenizi Güncellemek ve Geliştirmek için 7 Yol ‘dan bahsedeceğiz.

1 – Web Sitenizi Kullanıcı Dostu Yapın

Bir internet sayfasını kullanıcı dostu yapmamak, negatif bir kullanıcı deneyimi oluşturmanın en kolay yollarından biridir. Talih eseri, bir siteyi kullanıcı dostu yapmak oldukça kolaydır. Yalnız kurallar koymanız ve bu tarz şeyleri takip etmeniz yeterlidir. Aşırı reklamcılık, fena yönetilen portallar yada bir yazışma formu yada ziyaretçilerin yazışma kurması için başka bir yol şeklinde mühim özelliklerin eksikliği şeklinde bir ziyaretçiyi uzaklaştırabilecek herhangi bir şeyden kaçının.

Kullanıcı dostu olmak, pozitif yönde kararlar vermek şeklinde negatif kararlar vermekten de kaçınılmazdır. Internet sayfasını kullanıcı dostu yapmak ve satın alan desteğini geliştirmek, web sitenizi iyileştirmenin en anlamlı yollarından ikisidir.

2 – Temayı Koru

Tasarımın en mühim özelliklerinden biri uyum fikri – yarattığınız her parçanın daha büyük bir bütünün parçası olmak için beraber bağlanması gerektiğidir. Bu düşünce web tasarımında bilhassa geçerlidir. Ilkin siteniz için ortak bir tema oluşturun. Bu tema, ayarlanmış bir renk paletinden öğelerin düzenine kadar her şey olabilir. Menülerde düğmelere, metin ve multimedya öğelerine kadar, web sitenizin tüm öğeleri birbirine iyi bir halde bağlanmalıdır. Bu, birbirine ilişkin olmayan renkler yada şekiller çakışması şeklinde sorunları önlemeniz gerektiği anlamına gelir.

3 – Seviye Geliştirmek

Bu, web sitenizi güncellemek için mühim bir adımdır. İyi düzenlenmiş bir internet sayfası genel kullanıcı deneyimini artıracaktır. Web sitenizin düzenini iyileştirmek, ortak bir hub altında seçenekleri konsolide etmekten iç içe geçmiş portalları kaldırmaya ve kullananların gitmeye çalıştıklarına ulaşmak için daha azca tıklamanız ihtiyaç duyulan herhangi bir şey içerebilir.

Bir öteki ortak seviye problemi, sitenin daha azca mühim bir yönünü vurgularken bazı site öğelerini oldukça ufak hale getirmektir. Düzeni bozan mevzular ne olursa olsun, onları çözmek web sitenizi geliştirmenizde uzun bir yol kat edecektir.

4 – Tasarımın Modernizasyonu

Birçok eski şirket hala webin popülerlik kazanmasıyla tam olarak ne yaptıklarını anlatamayan internet sayfalarına sahipler. Bununla beraber, tüm ziyaretçilere hitap eden bir internet sayfasını korumak isteyen herhangi bir organizasyon, internet sayfası tasarımının çağdaş olmasını ve sitenin içeriğini ziyaretçinin siteye girmek için kullandığı elektronik cihazın ne olursa olsun iyi olmasını sağlamalıdır.

Çağıl web tasarımını araştırmak, kuruluşunuzun uzun seneler süresince kullanabileceğiniz başarı göstermiş bir internet sayfası hazırlamasına destek olabilir. Buna ek olarak, çağdaş bir web sitesinin gelecekte güncellenmesi ve bakımı daha kolaydır.

5 – Web Geliştirme Ajansı İle Emek vermeyi Düşünmek

Birçok organizasyon kendi web tasarımlarını şirket içinde yapmak ya da internet sayfalarını yapmak için standart üçüncü parti platformlar kullanmayı tercih ederler. Bu uygulamalardan her ikisi de denetim kolaylığı yada güvenilirlik şeklinde bazı avantajlara haizdir, sadece bir çok durumda ustalaşmış bir web geliştiricisini seçmek daha iyidir.

Ustalaşmış web geliştirme firmaları, tamamen hususi, benzersiz internet sayfaları oluşturabildikleri için büyük bir avantaja haizdir. Ek olarak, web sitenizi standart bir platformun yada bir kurum içi geliştiricinin yapamayacağı başka yollarla geliştirebilirler. Ustalaşmış bir internet sayfası geliştirme ajansının işe alınmasının yararları genel anlamda öteki seçeneklerden daha önemlidir.

6 – Web Sitenizin Mümkün Olduğu Kadar İşlevsel Olduğundan Güvenli Olun

Kullanıcılarınız işlevsel bir internet sayfasını takdir edecektir. Bununla beraber, bu, yalnızca “çalışıyor” denilen bir internet sayfasına haiz olmanın ötesine geçiyor. Bunun anlamı, sitenizin, mevcut ve potansiyel kullananların takdir edebileceği özellik ve işlevler eklemesi gerektiği anlamına geliyor.

Sitenize hususi özellikler eklemek, bununla beraber kuruluşunuzdaki öteki departmanların maliyetlerini de azaltabilir. Mesela, müşterilerin kayıtlara erişmesine ve dijital olarak buluşma almasına izin vermek, öteki bölümlerin işletme maliyetlerini düşürecektir. Bunlar, satın alan deneyimini düzene sokmak ve web sitenizi iyileştirmek ve güncellemek için alabileceğiniz önlemlerden bir tek birkaçıdır.

7 – Artımlı Değişim Yapmak

Web sitenizi güncellemeyi planladığınızda, mevcut kullanıcılarınızı göz önünde bulundurun. Gözden geçirilmiş internet sayfası onlara aşina olmalı. Tamamen elden geçirilen bir site mevcut kullanıcı tabanınızı korkutabilir. Bundan dolayı, yeni bir site oluşturmaktan ve muhtemelen müşterinizi yabancılaştırmaktan ziyade zaman içinde adım adım değişimler yapmak isteyebilirsiniz. Web sitenizi güncelleme ile tamamen değişiklik yapma içinde bir denge bulma, müşterilerinizi mutlu tutmak için uzun bir yol kat edecek ve tamamen eski platformunuzu değiştirmekten oldukça daha pahalı olacaktır.

Web sitenizi korumak, güncellemek ve geliştirmek kuruluşunuz için oldukça önemlidir. İyi tasarlanmış bir internet sayfası, hem geçerli kullanıcı tabanınızı korumak hem de yeni müşteriler çekmek için yararlı bir vasıta ve açılış sayfası görevi görebilir. Bundan dolayı, bugün web sitenizi elden geçirmeye yönelik önlemleri almaya başlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarım Ajansınızdan En İyi Şekilde Yararlanmanın 5 Yolu

E-Ticarette Satışlarınızı Artıracak 10 İpucu