E-Ticarette Satışlarınızı Artıracak 10 İpucu

 1. Güvenli Alışverişi Vurgulayın!

 Kullananların bir çok internetten alışverişi güvenli bulmadığı için karamsar davranıyor. E-ticaret sitenizde ziyaretçilerinizi bu mevzu hakkında bilgilendirmeniz, tüketicilerin sizden güvenli bir halde alışveriş yapabilmesini sağlar. Ödeme işlemlerinde 3D güvenlik benzer biçimde ek hizmetler sunmanız, veri transferinin güvenliğini sağlamak için sitenizin tüm altyapısını http’den https’e geçirmeniz potansiyel müşterilerinizde gözle görünür bir artış elde edecektir.

 

2. Üye Kayıt Zorunluluğundan Vazgeçin

Kullanıcılar bir e-ticaret sitesini tecrübe etmek için tek seferlik alışveriş yapabiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak ödeme işlemleri için üye kayıt zorunluluğunu e-ticaret sitenizden kaldırabilirsiniz. Ziyaretçi giriş yaptığında kullanıcının bilgilerini alabilir, izinleri doğrultusunda onlar için otomatik bir hesap açabilirsiniz.

 

3. Video’lardan Yardım Alın

Video içeriklerin daha çok ilgi çekmiş olduğu büyük bir gerçek. Web sitenizde sattığınız ürünlerle ilgili tanıtıcı videolar hazırlayabilirsiniz. Bunun için, öne çıkan ve geri dönüşümü yüksek olan ürünlerinizi seçebilirsiniz. Videolar, görsellere nazaran ürün hakkında daha çok detayın ortaya çıkmasını sağlamış olduğu için daha fazlaca ilgi çekiyor. Ürün tanıtım videolarının yanı sıra ürünün teknik özelliklerinin tanıtılmış olduğu videolarla da ürün açıklamalarını destekleyerek site üstünde ziyaretçilerin daha çok vakit geçirmelerini sağlayabilir ve bu videolar ile birlikte ziyaretçilerin satın alma kararlarını değiştirebilirsiniz.

4. Kargo Bilgilendirmesi

İnternetten alışveriş icra eden tüketiciler, kargo süreçleri hakkında detaylı bilgiye haiz olmak ister. Mümkünse kargo teslimatı derhal yapılmalı, bekleme süresi minimumda tutulmalıdır. Ek olarak kargo ücretleri, hangi kargo firmasının seçileceği, ne vakit teslim edileceği benzer biçimde bilgileri belirtmeniz, müşterinizin teslimat mevzularına hakim olmasını sağlar. Sitenize parasız kargo özelliği eklediğiniz vakit, bilgisini müşterilerinize ne olursa olsun vermelisiniz.

5. Marka Bilinirliği Fazlaca Mühim

Genel olarak satışlarınızın artmasına destek olacak öteki bir etken ise marka bilinirliğinizin yüksek olması. Müşterileriniz markanız hakkında ne kadar fazlaca konuşursa, bu sizin için o denli iyi. Kulaktan kulağa pazarlamayı tetiklemenin en kolay yolu ise toplumsal medyada e-ticaret siteniz için başarı göstermiş bir profil oluşturmak ve yönetmekten geçiyor.

6. Fırsatlar Sunun

Kullanıcılar e-posta aboneliklerine kayıt olmayı pek sevmezler. Bu sebeple onlara abone olma karşılığında indirim kuponu ya da belli bir fırsat sunabilirsiniz. Böylelikle ileriki zamanlarda onlara pazarlama emek harcamaları yapabilirsiniz.

7. Bilgileri Önemseme

Alan kişi hizmetinin bir fazlaca açıdan, bilgileri önemsemekle ilgilidir. Kullanıcılar, en ufak bir ‘düşünceli’ davranışınızdan etkilenerek müşteriniz olabiliyor. Bundan dolayı makul istekleri için, müşterilerinize samimi ve rahat bir yardım eli uzatmakta tereddüt etmemenin sizin için kazancı yüksek olabilir.

8. Hediyeler

Armağanları hepimiz sever. Bilhassa sitenizden sık alışveriş icra eden sadık müşterilerinize vereceğiniz küçük hediyeler sizin için fazlaca ciddi bir maddi yük getirmeyeceği benzer biçimde, bunun fazlaca daha ötesinde yarar sağlayabilir. Mesela bebek ürünleri satan sitenizde her siparişin yanında küçük bir nazar boncuğu göndermek annelerin sitenize olan ilgisini fazlaca artırabilir.

9. Hususi Günlerini Ihmal etmeyin

Müşterilerinizin temel bilgilerini bir CRM çözümü ile kayıt altına almak, onların doğum yada evlilik yıldönümü benzer biçimde hususi günlerini hatırlamanızı ve bu günlerde onları kutlama ederek hem sitenizi hatırlatma, hem de alan kişi memnuniyetini üst seviyeye çıkartmanıza faydası olacaktır.

 10. Teşekkür Etmek

Eski moda bir taktik benzer biçimde görünüyorsa da, samimi ve duygusal bir dil kullanarak, kim bilir gerçek el yazısıyla yazdığınız teşekkür notunun alan kişi sadakati sağlamada büyük neticeleri olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Sitenizi Güncellemek ve Geliştirmek İçin 7 Yol

Web Tasarım Ajansınızdan En İyi Şekilde Yararlanmanın 5 Yolu