İçerik Yönetim Sistemi – (CMS) Nedir?

 Ek olarak, bu içinde ne olduğu oluşturmak, yayınlamak ve arşivlemek için kullanılabilir. Esasen, güzel, iyi tasarlanmış bir web sitesinin oluşturulmasına ve korunmasına destek olabilecek bir yazılım programıdır.

Bir CMS’nin Yararları

Şirketinizle beraber büyüyen bir web sitesinin gerektirdiği tüm bakıma ayak uydurabilmek için fazlaca fazla süre harcıyorsunuz. İçerikleriniz tutarlı değil ve her şeyin nerede arşivlendiğini yada verileri iyi mi indekslediğinizi hatırlamakta mesele yaşıyorsunuz. Bu size tanıdık geliyorsa, bir CMS yalnızca tüm sorunlarınıza yanıt olabilir. “CMS nedir” sorusuyla ilk adımı attınız, şimdi niçin bir CMS kullanmanız icap ettiğini öğrenmenin zamanı.

Bir CMS kullanarak kazanılabilecek geniş bir avantajlar kartelası vardır. Bir içerik yönetim sisteminin uygulanması, öteki şeylerin yanısıra site gezintisini iyileştirmenize, içinde ne olduğu oluşturma sürecini düzene koymanıza ve tutarlılık mevzusunda mükemmel bir düşünce verir. Bir CMS işlevselliği, içerik oluşturma, içerik yönetimi, içerik yayınlama ve içerik sunma şemsiyesi altına düşebilir.

İçerik Oluşturma

Bir içerik yönetim sistemi, teknik olmayan meraklılarının kendi internet sayfası için içerik oluşturmasını kolaylaştırır. Hepimiz internet sayfasını güncellemek için CMS’yi kullanabileceği için, bu içerik oluşturma sürecini düzene sokar. Tek bir kişiye güvenerek tüm internet sayfasını çalıştırmak ergonomik değildir ve bir CMS bu baskıyı hafifletmeye destek verir. Internet sayfası içinde ne olduğu oluşturma, bir içerik yönetim sisteminiz olduğu süre hepimiz için başarılabilir; bu, sıkışmış bir işyeri için muhteşem bir çözüm haline gelir.

İçerik Yönetimi

İçerik oluşturma sürecini basitleştirdiniz, sadece şimdi, içinde ne olduğu internet sayfası için en iyi haline getirmek gerekmektedir. Bir CMS bu içeriğin yönetilmesine destek olabilir, böylece yayınlanmadan ilkin lüzumlu tüm adımları attığından güvenilir olabilirsiniz. Bu, içeriğin yayınlanmadan ilkin mümkün olan en iyi sürüm olduğundan güvenilir olmak için düzenleme ve yönetsel onayı içerebilir. Sistem, herhangi bir şeyin kargaşalık içinde kaybolmamasını sağlamak için her şeyi tutmanıza destek olabilir, böylece her insanın emek harcama süreci daha da kolaylaşır.

Yayınlanmış İçerik

Muhteşem içeriğiniz var, şimdi onu web sitenizde yayınlama zamanı. Bir CMS, web tasarımcılarına, her sayfanın görünümünü belirtmelerine izin verir ve sonrasında CMS, yeni bir sayfa her yayınlandığında bu sayfaları otomatik hale getirir. Bu, daima ve yeni içerik oluşturduğunuzda tasarımınızı kopyalamayı düşünmeden kendi web sitenizi özelleştirmenize olanak tanır.

İçerik Sunmak

Bir CMS uygulaması (WordPress), web sitenizin gezinmesini iyileştirmekte ve site ziyaretçileri için daha hoş bir edinim sağlamak için destek olabilir. Ek olarak, daha ilkin yayınlandıktan sonrasında içinde ne olduğu düzenlemenize ve içeriğin güncel tutulmasına ve taze tutulmasına destek olan gözden geçirme özelliklerini kullanabilirsiniz. CMS ek olarak içinde ne olduğu sizin için arşivleyecek, böylece internet sayfasında neler olup bittiğini ve nerede ve iyi mi sunacağını takip edebileceksiniz.

Iyi mi çalışır?

Artık CMS’in ne işe yaradığını ve bir CMS’nin yararlı olmasının tüm nedenlerini ele aldık. Şimdi, iyi mi çalıştığına bir bakalım. HTML yada Flash ile oluşturulmuş geleneksel bir site ile dosyalar web sunucusundan indirilmeli, güncellenmeli, değiştirilmeli ve sunucuya tekrardan yüklenmelidir. Bu süre alıcıdır, bununla birlikte hatalar için yüksek bir risk taşır, bundan dolayı bu değişimler dosyaların koduna zarar verebilir ve ölü bağlantılara yada hata sayfalarına niçin olabilir.

Bir CMS ile, web tarayıcınızda gerçek zamanlı olarak değişimler yaparak indirme ve yükleme ihtiyacını ortadan kaldırabilirsiniz. Hem de, değişimler yapıldıktan sonrasında web sitesinin iyi mi görüneceğini anında görmenizi sağlar; böylece hatalar derhal halledilebilir. Ek olarak CMS’nizi web sitenizin eski sürümlerini kaydedecek şekilde ayarlayabilirsiniz; dolayısıyla bir hata yapmış olursanız, ürkü yapmak zorunda kalmazsınız. Bir CMS, web sitenizi daha kolay, daha etkili bir halde çalıştırmanıza ve daha iyi bir genel site oluşturmanıza destek olabilir.

Web Geliştiricler ve CMS

WP Dahisi dahil birçok web geliştiricisi, müşterileri için sonrasında girebilecekleri ve kendi başlarına güncelleyebilecekleri internet sayfaları oluşturmak için içerik yönetimi sistemleri kullanmaktadır.

Ek olarak, bazı web geliştiricileri, satılık fazlaca sayıda ürünü destekleyen e-ticaret sitelerine destek olmak için bir e-ticaret CMS (WooCommerce) kullanmanın yararlı bulunduğunu düşünüyorlar. Fikirleri yaratma ve şekillendirmeye destek olabilecek bir geliştirme topluluğunun bir parçası olma pozitif yanları da vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Sitenizi Güncellemek ve Geliştirmek İçin 7 Yol

Web Tasarım Ajansınızdan En İyi Şekilde Yararlanmanın 5 Yolu

E-Ticarette Satışlarınızı Artıracak 10 İpucu