Neden Lisanssız WordPress Premium Eklentileri Kullanmamalısınız ?

 WordPress’te, pahalı sürümlere alternatif olarak kolayca kullanılabilecek binlerce parasız eklenti ve tema bulunmaktadır. Bu birçok internet sayfası sahibinin yaşamını kolaylaştırıyor! Fakat bir gerçek var ki, nulled yazılımlar başa bela olabiliyor. Sadece, ara sıra, extra yararları ve işlevleri elde etmek için premium ( ücretli ) eklentileri kullanımı gerektiği bir gerçek.

Oldukça sayıda kullanıcı bu premium çözümleri kullanmayı tercih eder. Lakin, doğrulanmamış bir kaynaktan indirilerek sitede kullanılan lisanssız eklentiler web sitenize tahmininizden daha oldukca zararlar verebilir. 

Bu sebepten dolayı lisans almak için ayırmadığınız bütçenizden daha çok bir maliyet ile sitenizde geri dönüşü olanaksız problemler yaşamanız kaçınılmaz.

  • Nulled yazılım sağlayıcılarının nedenlerini düşünün

Korsan sürümleri kullanan internet sayfaları, web tasarım ajansları ve freelancerlar için neticeleri incelemeden ilkin, nulled ana bilgisayarların ücretli eklentileri serbestçe dağıtmaktan iyi mi yararlandıklarını düşünelim. Nulled eklentiler ve temalar, bir çok kez, güvenli olmayan siteler kanalıyla tanımlanamayan kişiler tarafınca verilir. Parasız premium WordPress eklentileri ve temalarını indirmenize izin verdikleri siteler çoğunlukla ustalaşmış olmayan yada kırılmışlardır. Popüler bir internet sayfası olsa bile, eklentiyi kullanan kişileri hususi olarak tanımlayamazsınız, şundan dolayı null sağlayıcılar düzgüselbenzer biçimde çalışmazlar.

Bu anonim sağlayıcılar, nulled sürümlerinde kodları ve komut dosyalarını hackleme eğilimindedir. Bu tür eklentileri sitenizde kullandığınızda, bu kodlar dosyalarınızıa gizlice enfekte olur. Bilinmeyen sağlayıcılar, muhtemelen kendi reklamlarını sitenizde yayınlamak için kod ve kodları da web sitenize enjekte etmiştir. Yada web sitenizi spam bağlantılarla, pop-up’larla, afişlerle doldur. Bunların hepsi sitenizin ansızın donmasına yada ansızın çökmesine niçin olabilir.

Ek olarak siteyi inanılmaz derecede sinir bozucu, yavaşlamış ve ilgisiz hale getirir. Bu şekilde bir durumda sitenize gelen ziyaretçiler bir an ilkin sitenizi terketme eyleminde bulunur. Böylece sitenizden derhal çıkma oranı yükselir ve bu negatif bir durumdur.

Ek olarak, bu sağlayıcılar kişisel verilerinizi,adlar, kimlikler, e-posta adresleri ve ödeme detayları v.b. dataları bile çalabilir. Böylece, eposta gelen kutunuzu spam postalarla doldurup sitenizi ele geçirmeye bile sebeb olabilir.

Şimdi niçin lisanslı eklentileri ve ya temaları kullanmanız icap ettiğini inceleyelim;

  • Geçerli bir lisansa haiz olmanız gerekiyor

Bir premium eklenti yada tema için ödeme yaptığınızda, geçerli ve benzersiz bir lisans anahtarına haiz olmuş olursunuz. Eğer ücretini ödemeden bu premium eklentilerin kırılmış (Korsan) şeklinde alır ve kullanırsanız, orjinal yazılımcı firmanın etik kurallarına uygun bir alan kişi olarak listelenmediğiniz için bu çözümün etik olmayan bir kullanıcısı olma durumu oluşur. 

Orjinal ve geçerli yazılımcı internet adresinden yada eklenti / tema geliştiricisinden satın almadığınızdan, kontakt ve bilgileriniz şirket ile ilgili değildir. Bu da firmanın kayıt ve izini olmadığı anlamına gelir. Telif hakkıyla korunan bir ürünü yasa dışı bir halde kullanan doğrulanmamış bir kullanıcı haline gelirsiniz.

  • Yazılım güncellemelerini alamazsınız

WordPress temalarının ve eklentilerinin etken geliştiricileri, sitenizin performansını ve çalışmasını iyileştiren güncellenmiş sürümleri tertipli olarak yayınlar. Her sürümde çeşitli geliştirmeler gelir: hata düzeltmeleri, düzeltmeler, güvenlik yamaları ve yeni özellikler. Sadece, WordPress sitenize nulled – korsan ( Lisanssız ) bir tema yada eklenti yüklediğinizde, lisanslı premium kullanıcılara sunulan bu son aşama mühim hizmetten yararlanamazsınız.

Netice olarak, güncelliğini yitirmiş eklentileri olan, doğrulanmamış bir kullanıcı olarak, web siteniz her an bozulacak olan, fena amaçlı yazılımlar içeren ve güvensiz bir internet sayfasına dönüşecektir.

İkincisi, WordPress kendi çekirdek platformunun güncellenmiş sürümlerini yayınlamaktadır. En iyi performans için, daima WordPress’in son olarak sürümlerini çalıştırmalısınız. Benzer şekilde mühim olan, kullandığınız eklentilerin, temaların ve uzantıların da son olarak sürümle uyumlu olmasını sağlamaktır.

Yalnızca WordPress çekirdeğinizi güncellerseniz sadece null sürümlerini kullanmaya devam ederseniz, eklentileriniz ve temalarınız güncelliğini yitirmiş ve WordPress çekirdeğiyle uyumsuz hale gelir. Netice olarak, web siteniz yavaşlar, performansı düşer ve tanrı göstermesin down olur ( Kapanır ) .

Mesela, bir e-ticaret siteniz var, WordPress WooCommerce  mağazanızın güncel kalmasını sağlamak, alan kişi ve ziyaretçilerinizin hususi bilgilerini ve güvenliklerini sağlamak zorundasınız. WordPress’i korumak, eklentileriniz ve temalarınız güncellendiğinde sitenizin daha süratli yüklenmesini, hatalardan arınmış ve güvenli olmasını sağlar.

  • Yeni özelliklere erişim yok

Otomatik güncellemelere dahil edilmediğinizde, geliştiriciden tüm yeni özelliklere ve işlevlere erişemezsiniz. Yeni özellikler web sitenize daha çok işlevsellik ekleyebilir, performansınızı artırabilir ve size daha çok trafik ve satış getirebilir.

  • Sitenizi güvensiz ve savunmasız hale gelir

Bir internet sayfasını yada işletmeyi başlattığımızda, ilk kaygımızın doğru olması, ziyaretçilerin kolayca gezinebilmeleri ve sitede vakit geçirecek kadar cazip olmalarıdır. Peki, müşterileriniz / ziyaretçileriniz sitenize sorunsuz bir halde göz atamazsa ne olur? Ya web siteniz çökerse? Ve kullanıcı devamlı olarak, siteyi kullanmasını engellemiş olan can can sıkan pop-up’lar ile bombardımana tutulursa ne olur?

Bu niçin oluyor? Nulled yazılımlar çoğu zaman, web sitenizin muntazam çalışmasını etkileyen fena niyetli kodlar ve bunlara enjekte edilen komut dosyaları ile beraber gelir. Bu zararı dokunan kodların ve betiklerin, bununla beraber, teknik bilgisi olmayan bir şahıs için yakalanması, tespit edilmesi ve çözülmesi oldukca zorluk derecesi yüksek gizemli ve gizemli yollarla dosyalara yayılmış olduğu da bilinmektedir. Bir uzman bile, virüslü dosyaları temizlemek ve bu tehlikeli saldırıları düzeltmek için oldukca fazla vakit harcayacaktır.

Korsan eklentileri ve temaları kullanarak sitenizi korsanların ve fena amaçlı yazılımların saldırılarına karşı savunmasız hale getirirsiniz. Yeni sürümlerin güncellemelerini almadığınız için, korsan eklenti / tema  işlevini yitirmeye mahkumdur.

  • Destek hizmeti yok!

Premium eklentiler çoğu zaman averaj kullanıcı için yapılandırılması zor olabilecek birçok özellik ve ayar ile gelir. Birçok pro eklentisi için, dokümantasyon ve öğreticiler yalnızca lisanslı kullanıcılar için kullanılabilir.

Geliştirici şirketi tarafınca hususi alan kişi temsilcilerinden 7/24 parasız destek, geçerli lisanslı kullanıcılara açıktır. Parasız sürüm kullanıcıları, e-posta kanalıyla bir miktar destek almaya hak kazanmış olsa da, nulled eklentisi kullanıcıları eklentinin sahipliğini kanıtlayan geçerli bir lisansa haiz olmadıkları için hiçbir şekilde destek alamazlar. Kısaca, null sürümleri kullanıyorsanız, kendi başınıza kalırsınız. Desteğe ihtiyacınız olduğunda geliştiricileri aramaya uygun olmayacaksınız.

Bundan daha fena ne olabilir? Ve eğer başka bir yerden yardım aramayı düşünüyorsanız, zamana, enerjiye mal olabilir ve parayı da unutmayalım. Aramak istediğiniz yabancı şahıs WordPress temaları ve eklentileriyle deneyimlenmemişse, sitenizin yanlış düzeltmelerle kırılmasına ve daha iyi olan şeylerin sizin için daha fena olmasına niçin olabilir.

Bu uzmanlar dokümantasyon, öğreticiler, videolar, bloglar, resimler, cevaplar, istekler ve kullanıcı taleplerini onurlandırıyor. Bu yüzden, yazılımı kullanmak için yasal süreçten geçmeyi bıraktığınızda, destek benzer biçimde bu ek ve parasız hizmetleri almanızı da engelleyebilirsiniz.

  • Fena amaçlı yazılımlardan, casus yazılımlardan ve bilgisayar korsanlarından gelen saldırılara karşı duyarlı

Güncelleme, yeni özellikler, koruma yada geliştiriciden destek almadığınız için, WordPress siteniz bu aşamada virüslere, fena amaçlı yazılımlara ve en fena durum senaryosuna, bilgisayar korsanlarına karşı saldırılara karşı son aşama savunmasız hale gelir. Nulled eklentileri ve temaları çoğu zaman, bilgiyi çalan ve onları bilgisayar korsanlarına hazır hale getiren fena amaçlı kodlara haizdir.

Online bir pazar yada üyelik sitesi sahibiyseniz, bu ölümcül olabilir. Bu zararı dokunan kodlar ve komut dosyaları sitenizden gizli saklı bilgilerin çalınmasına niçin olabilir. Kullanıcı adları, şifreler, e-posta adresleri, kredi kartı numaraları ve ödeme verileri benzer biçimde.

  • Kişisel verilerin ve bilgilerin kaybı

Alan kişi verilerinizin kaybolması, olabilecek en fena şeylerden biridir. Web sitenizin bütünlüğünü tehlikeye atar ve kredibilitesini yitirmek için işletmenize maliyet verir.

Alan kişi itimatı, iş dünyasında belirleyici bir faktördür ve bu itimatı yitirmek, bir markanın güç ve yetkinlikten muzdarip olmasını gerektirir. Kişisel bilgilerin çalınması fena bir şöhret getirir ve hatta yeni ziyaretçi trafiğini ve satışları önleyebilir. WordPress sitenizde nulled eklentileri ve temaları çalıştırmanın negatif tesirleri, mevcut müşterilerinizin tükenmesine bile niçin olabilir.

  • Ceza gerektiren kabahat

Eğer, nulled premium WordPress eklentileri ve temalarını etik dışı olarak kullanıyorsanız, bu bir suçtur. Bu bilhassa, geliştiricinin ürün kodlarına telif hakkı vermiş olması durumundan ötürüdür.

Korsanlık ve telif hakkı ihlali ile suçlananlara karşı ciddi cezalar uygular ki bu da sivil yada cezai davalara yol açabilir.

  • Geliştirici para kazanamaz / mevcut parasını kaybeder

Eklentiler, temalar, uzantılar ve daha fazlası, geliştiricinin beceri, kabiliyet, sıkı emek harcama ve eğitiminin bir sonucudur. Telif hakkı alınmış çalışmasını etik dışı olarak kullandığınızda, parasınız çalmış olmuş olursunuz.

Geliştiriciler, kullananların yararına bu çözümleri oluşturmak için oldukca fazla vakit ve para harcarlar. Internet sayfaları oluştururlar, destek uzmanları işe alırlar, şirketi çalıştırmak için kira öderler, toplumsal medya yayınlarını, reklamları yayınlarlar ve ürünlerini pazarlamak için oldukca daha fazlasını yaparlar.

Nulled yazılımı kullanmak canlarını acıtıyor ve telif hakkıyla korunan çalışmalarını ücretsiz bir şekilde dağıtan kişilerden para kaybediyorlar.

Özetlersek,

Nulled temalar ve eklentiler, hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için felakettir. Nulled parasız premium WordPress eklentileri ve temalar sitenizi kırıyor, virüsler getiriyor, fena niyetli kodlar ve betikler ekliyor, siteyi yavaşlatıyor, korsanlara ve fena amaçlı yazılımlara karşı savunmasız kalıyor ve veri kaybetmenize niçin oluyor. Geliştiriciler bile yenilikçi ürünler yaratmaya devam etmek için iş, para ve coşku kaybediyor.

Lisansız bir kullanıcı olarak, destek ve güncellenmiş sürümler elde edemezsiniz. Böylece, müşterilerinizin gözünde güvenilirliğinizi kaybedersiniz. İşinize / size duyulan güvenin kaybı, kimi zaman telafisi mümkün olmayan uzun soluklu negatif etkilere sebep olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Sitenizi Güncellemek ve Geliştirmek İçin 7 Yol

Web Tasarım Ajansınızdan En İyi Şekilde Yararlanmanın 5 Yolu

E-Ticarette Satışlarınızı Artıracak 10 İpucu