Search Engine Optimization ( Arama Motoru Optimizasyonu ) Nedir?

 SEO nedir?

 Arama motoru optimizasyonu yada özetlemek gerekirse SEO, arama motorları için internet sayfalarını optimize etmek ve böylece arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için internet sayfası sahipleri tarafınca izlenebilecek kurallar kümesidir.

Buna ek olarak, kullanıcı dostu, süratli ve kolay gezinerek web sitelerinin standardını yükseltmek için mükemmel bir yoldur.

 Niçin önemlidir?

Günümüzün rekabetçi piyasasında SEO her zamankinden daha mühim. Arama motorları, sorularına yanıt arayan yada problemlerine çözüm bulmaya çalışan günlük milyonlarca kullanıcıya hizmet eder.

Arama Motoru Optimizasyonu önemlidir, şu sebeple:

  • Arama motorlarının çoğunluğu kullananların netice sayfalarında en iyi 5 öneriden birini tıklama ihtimalini daha yüksektir, bundan dolayı bu durumdan yararlanmak ve web sitenize gelen ziyaretçileri yada çevrimiçi mağazanıza ziyaretçi kazandırmak için üst pozisyonlar fazlaca önemlidir.
  • Bir tek arama motorları değil, uygulamaları kullanıcı deneyimini ve bir web sitesinin kullanılabilirliğini geliştirir. Kullanıcılar, arama motorlarına güvenir ve kullanıcının aramış olduğu anahtar kelimeler için üst sıralarda yer alması, web sitesinin itimatını arttırır.
  • Web sitenizin toplumsal tanıtım için iyidir. Web sitenizi Google yada Bing arayarak kabul eden kişilerin Feysbuk, Twitter, Google+ yada öteki toplumsal medya kanallarında tanıtma olasılığı daha yüksektir.
  • Bir web sitesinin muntazam emek harcaması için fazlaca önemlidir. Birden fazla yazara haiz internet sayfaları direkt ve dolaylı olarak SEO’dan yararlanabilir. Onların direkt faydası, arama motoru trafiğindeki artış ve bunların dolaylı yararı, sitede içerik yayınlamadan ilkin kullanılacak ortak bir çerçeveye ( denetim listeleri ) haiz olmaktır.
  • Sizi rekabetin önüne geçirebilir. İki internet sayfası aynı şeyi satıyorsa, arama motorunun optimize edilmiş web sitesinin daha çok müşteriye haiz olma ve daha çok satış yapma ihtimali daha yüksektir.
  • Arama Motoru Optimizasyonu, web sitenizi Google, Yahoo, Bing yada öteki arama motorlarının arama sonuçlarında en üst sıralara daha yakın hale getirecek şekilde geliştirmenin bir yoludur.

Google’da bir arama gerçekleştirdiğinizde, döndürülen sonuçların görüntülenme sırası karmaşık algoritmalara dayanır. Bu algoritmalar, hangi web sayfasının ilk sırada, ikinci sırada vb. Gösterileceğine karar vermek için çeşitli faktörleri dikkate alır.

Bir web sayfasının sonuçlarda görüneceği yeri belirleyen faktörlerden biri, gelen bağlantılardır. Gelen bağlantılar güvenilir bir işarettir ve bağlantıların geldiği yere bağlı olarak, sıralama pozisyonunuzu büyük oranda etkileyebilir.

SEO ve İnternet pazarlamacılığının farkı nedir?

 Bazı insanoğlu “SEO, İnternet Pazarlamacılığıyla aynı mı?” diye sormaktadırlar. Verilebilecek en rahat yanıt, SEO, İnternet Pazarlama cephaneliğinde bulunan en kuvvetli silahlardan biridir. İnternet Pazarlaması şeklinde değildir, sadece normalde toplumsal medya tanıtımı, içerik stratejisi vb. şeklinde öteki şeyleri içeren genel İnternet Pazarlama kampanyanızın bir parçası olabilir.

İyi içerik, SEO olsun yada olmasın en mühim başarı faktörüdür. İyi içeriğiniz yoksa SEO’nun size bir faydası olamayacağını bilmelisiniz.

Başka bir deyişle, fazlaca iyi içinde ne olduğu olmayan bir internet sayfasında SEO’yu denerseniz uzun solukta başarıya ulaşmış olma şansınız azdır. İyi içeriğe haiz bir internet sayfası, SEO olsun yada olmasın devamlı farkedilebilir olacaktır.

Özetle, Arama motoru optimizasyonu, arama motorlarının daha iyi anladığı ve size daha yüksek sıralamaları verecek şekilde web sitenizi optimize etmenin bir yoludur. İyi bir SEO yaklaşımı web sitenize, blog’a yada çevrimiçi mağazaya daha çok trafik çekebilir ve daha çok alan kişi kazanabilir, satış yapabilir ve iş amaçlarınızı yerine getirebilir, bu önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Sitenizi Güncellemek ve Geliştirmek İçin 7 Yol

Web Tasarım Ajansınızdan En İyi Şekilde Yararlanmanın 5 Yolu

E-Ticarette Satışlarınızı Artıracak 10 İpucu